torsdag 3 juli 2014

1.2 Två in, en ut

Hanna tycker att lite ensamt i huset adopterar en herrelös hund, Plupp. I andras ögon är han inte så vacker men för Hanna är han den vackraste hund hon sett.


Hanna börjar bli orolig. Det är mitt i vintern men det har inte kommit en enda snöflinga. Men det är kyligt och meteorologerna har förutspått snö om några dagar. Inte för att det är något dåligt, men det är konstigt.

Hanna får veta Kastanj är dräktig med Sleipner några dagar senare. Därför blir Hanna tvungen att tävla med bara Sleipner istället för med båda. Därför får Hanna in mindre pengar och det börjar bli lite snålt. Hon måste betala räkningar, hundmat, hästmat, mat till sig själv och lite emellanåt behöver hon nya kläder, ridkläder, borstar och andra småsaker.

När Hanna är ute går med Plupp är det dags för Kastanj att föla. Det blir en liten pojke som döps Rainbow. Rainbow är en exakt kopia av sin pappa, men Sleipner tycker definitivt inte om honom. Hanna kommer tyvärr inte kunna behålla Rainbow sen när han blir äldre, han och Sleipner kommer bara att bråka hela tiden.



Vasken blir allt sämre och sämre och en dag pajar den helt. Egentligen hade Hanna velat anlita en reparatör, men hon har inte råd. Hon drar upp ärmarna och lagar den själv. Efteråt minns hon att hon kunde ha ringt sin pappa, som faktiskt fått pris av borgmästaren för att han är så händig.

Även om Sleipner är en urusel pappa så är Kastanj en jättebra mamma tar hand om Rainbow ordentligt.

Det går bra för Hanna, både med hästarna och att skriva. Hon har precis påbörjat sin första Sci-fi Roman, Innan himlen faller. Allt går bra trots att det är lite snålt med pengarna och hon går minus varje månad. Om det inte blir bättre så måste hon skaffa ett deltidsjobb, och då kan hon inte ha båda hästarna och hund. 
Såg förresten att det finns en riktig bok som heter så, men jag kom på det själv. Vilket sammanträffande! /Skrivaren

Snart blir Rainbow vuxen och ska säljas. Därför piffar Hanna upp honom så att han blir riktigt fin och skinande ren! 

Även tvättmaskinen går i sönder och Hanna ringer till Benjamin. Tyvärr sitter han mitt i ett möte och kan inte komma. Istället tar Hanna tag i det själv och lyckas att laga tvättmaskinen. Den är inte särskilt komplicerad, så men en hel del tänk, klur och instruktionsböcker så lyckas Hanna laga tvättmaskinen. 

Idag ska Plupp på ett rutinbesök hos veterinären. Hanna är ganska lugn och övertygad om att det ska gå bra. Men istället får hon veta att Plupp bär på en väldigt smittsam sjukdom som kan smitta hästarna som inte går att bota. Det enda alternativet är att avliva Plupp, eftersom att han annars kommer dö en plågsam död. Hanna är förfärad, hon har ju bara haft Plupp i några veckor.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar